Вишня з аґрусом прекрасно поєднуються між собою в компоті. Цей рецепт компоту не для загортання, а для вживання в свіжому вигляді. Вітамінний компот буде корисний і дітям, і дорослим. Тому краще заморозьте ягідки на зиму і готуйте свіжий компот, як тільки вам захочеться.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 4,5 л.
  • Вишня (заморожена) – 0,4 кг
  • Агрус (заморожений) – 0,3 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з вишні й аґрусу. Вийміть з морозилки заморожену вишню (з кісточкою або без) і відкладіть потрібну вам кількість ягід.

Потім візьміть аґрус. Пропорції ягід можете змінювати на свій розсуд, залежно від того, доака ягода вам більше подобається.

В каструлю викладіть ягоди, додайте цукор. Півтора склянки цукрового піску – необхідний мінімум, ягоди досить кислі і цукру може знадобитися більше. Все залежить від вас. Далі влийте в каструлю чисту воду, фільтровану або бутильовану. Доведіть компот до кипіння і дайте трохи настоятися, вимкнувши вогонь.

Перед тим як пити компот, процідіть його за допомогою ситечка. Залишився компот зберігайте в холодильнику не більше пари днів, а краще приготуйте свіжий – це дуже просто!

Компот з вишні Компот з вишні в каструлі Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 2-х літрову банку Компот з вишні, щоб пити відразу