Легка терпкість вишні чудово поєднується зі свіжими цитрусовими нотками апельсинового смаку. Для повноти картини цедру з фрукта знімати не потрібно, достатньо просто добре помити.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Вишня – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з вишні і апельсина? Перебрати ягоди вишні, добре їх помити.

Апельсин помити з щіткою, обдати окропом.

Порізати фрукт на кружечки близько 5 мм завтовшки разом з шкіркою.

Банки простерилізувати над парою або в мікрохвильовій печі, кришки помити і обдати окропом.

Розкласти вишню і шматочки апельсина по банкам.

Зверху всипати цукровий пісок.

Закип’ятити воду і залити нею вишню і апельсин в банках.

Накрити банку кришкою і дати постояти близько 20 хв.

Злити воду з банки в каструлю, довести до кипіння і зменшити вогонь до слабкого, кип’ятити 5 хв

Залити окропом плоди в банку, закатати простерилізованій кришкою.

Перевернути догори дном, загорнути в теплу ковдру і залишити до ранку остигати.

Поставити компот з апельсина з вишнею в комору або льох.

Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 2-х літрову банку Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму