Легка терпкість вишні чудово поєднується зі свіжими цитрусовими нотками апельсинового смаку. Для повноти картини цедру з фрукта знімати не потрібно, достатньо просто добре помити.
Інгредієнти: на 2 л.
- Вишня – 600 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Як почати готувати компот з вишні і апельсина? Перебрати ягоди вишні, добре їх помити.
Апельсин помити з щіткою, обдати окропом.
Порізати фрукт на кружечки близько 5 мм завтовшки разом з шкіркою.
Банки простерилізувати над парою або в мікрохвильовій печі, кришки помити і обдати окропом.
Розкласти вишню і шматочки апельсина по банкам.
Зверху всипати цукровий пісок.
Закип’ятити воду і залити нею вишню і апельсин в банках.
Накрити банку кришкою і дати постояти близько 20 хв.
Злити воду з банки в каструлю, довести до кипіння і зменшити вогонь до слабкого, кип’ятити 5 хв
Залити окропом плоди в банку, закатати простерилізованій кришкою.
Перевернути догори дном, загорнути в теплу ковдру і залишити до ранку остигати.
Поставити компот з апельсина з вишнею в комору або льох.
Приємного апетиту!
Вишня на зиму Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 2-х літрову банку Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму