Той самий напій, який потрібно вміти готувати з тією метою, щоб залишатися здоровим. У цьому рецепті є все, крім цукру. Адже ароматні стиглі персики зовсім в ній не потребують. Натуральний кисло-солодкий смак нікого не залишить байдужим і надовго запам’ятається вашим смаковим рецепторам.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 250 – 300 гр.
  • Персик – 3 шт.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з вишні і персиків на 3-х літрову банку на зиму просто! Підготуємо ягоди вишні. Для цього нам необхідно всього лише обірвати хвостики, а саму вишню добре промити. Плюс до всього для приготування цього компоту зовсім необов’язково його просушувати.

Персики також просто промиваємо, не проводячи більше ніяких додаткових дій.

Всю вишню разом з персиками опускаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Кип’ятимо, компот 20-25 хвилин на невеликому вогні, обов’язково накривши кришкою.

Поки компот вариться, обов’язково стерилізуємо банки з кришками, щоб вони не лопнули, а узвар добре зберігся.

Після закінчення 20 хвилин перевіряємо готовність компоту, орієнтуючись на стан вишні і персиків. Потім переливаємо весь вміст каструлі в банку і, прикривши кришкою, стерилізуємо в каструлі, наповненої окропом, дно якої встелене рушником, протягом 15 хвилин.

Через це час закатуємо компот простерилізованій кришкою за допомогою кухонного ключа. На завершення, компот остуджуємо і відправляємо на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компот з персиків на зиму Компоти