Білий налив – один з найкращих сортів яблук. Фруктові дерева зовсім невибагливі, а плодів з однієї рослини можна зібрати кілька відер, але, на жаль, яблука швидко псуються, і щоб зберегти якомога більше фруктів, приготуємо «швидкий» компот.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 220 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати компот з яблук білий налив без стерилізації на 3 літрову банку на зиму? Спочатку підготуємо тару для майбутнього компоту – банки. Стерилізація не потрібна, достатньо ретельно вимити посуд і обдати крутим окропом, те ж саме стосується і кришок. В чисті банки викладаємо цільні яблука до верху (намагайтеся брати плоди одного розміру і не дуже великі).
Два літри води доводимо до кипіння і заливаємо в наші яблука, фрукти повинні бути повністю покриті окропом. Зверху прикриваємо кришкою і залишаємо на 20-25 хвилин, за цей час яблука напитаются водою.
Через 25 хвилин, воду з банок зливаємо назад в каструлю. Робити це краще через спеціальну кришку з дірочками.
Каструлю повертаємо на плиту, додаємо до воді цукор і на сильному вогні доводимо до кипіння.
Отриманим цукровим сиропом заливаємо яблука до горлечка банки.
Заповнену тару закриваємо кришкою і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Робити це потрібно акуратно для того, щоб банка не лопнула.
Закупорену банку перевертаємо догори дном, вкриваємо рушником і залишаємо остигати на 6-8 годин. Потім готовий компот прибираємо в місце зберігання.
Компот з яблук на 3-х літрову банку Компоти