Пропонуємо вам рецепт компоту з абрикосів з кісточками без стерилізації, приготованого в домашніх умовах з додаванням невеликої кількості цукру і лимонної кислоти. Ароматний, насичений, в міру солодкий – це відмінний варіант заготовки компоту на зиму. Він стане альтернативою магазинних соків і напоїв і з часом повністю замінить їх присутність на вашому столі. Домашній компот, виготовлений повністю з натуральних інгредієнтів, із задоволенням вип’ють як дорослі, так і діти, після чого зможуть насолодитися смачними фруктами з баночки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вода – 0.6 – 0.8 л.
  • Абрикоси – 6 – 8 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Лимонна кислота – на кінчику ножа

Процес приготування:

Як приготувати компот з абрикосів з кісточками без стерилізації? Для компоту відбираємо стиглі щільні абрикоси, промиваємо під струменем теплої проточної води, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони трохи обсохнули.

Банку для компоту промиваємо питною содою, добре выполаскиваем теплою проточною водою. Наповнюємо банку абрикосами.

Воду для компоту краще всього використовувати відфільтровану, тоді смак компоту виходить більш м’яким. Наливаємо воду в сотейник, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як вода закипіла – наливаємо її в банку з абрикосами і залишаємо фрукти бланшироваться в окропі на 5-7 хвилин.

Після закінчення часу на горлечко банки надягаємо насадку з отворами і зливаємо воду з банки назад в сотейник, додаємо цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як сироп закипів, знімаємо його з вогню, додаємо в банку лимонну кислоту і наливаємо в банку гарячий сироп, наповнюючи її до країв.

Щільно закорковуємо банку прокип’яченої кришкою, перевертаємо її догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, укривши махровим рушником.

Готовий компот прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів на зиму Компоти