Домашні компоти – справжня знахідка для будь-якої господині! Адже можна нескінченно експериментувати, поєднуючи різні фрукти і ягоди. Дуже ароматним і апетитним виходить компот з полуниці. Його готують з свіжих ягід, так і з заморожених. А смак просто чудовий!


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Полуниця заморожена – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 3 л
  • Лимонний сік – 20 мл
  • Цедра апельсина – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати компот із замороженої полуниці просто! Воду заливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо її до кипіння.

Додаємо у воду цукровий пісок і чекати, щоб він повністю розчинився.

Апельсин миємо й натираємо цедру на дрібній тертці. Засипаємо полуницю в киплячу воду, варимо 1 хв. Додаємо лимонний сік і цедру апельсина, перемішуємо.

Знімаємо каструлю з плити і даємо компоту охолонути. Наполягаємо компот близько 4 годин. Перелити в глечик і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Компот з полуниці Компот з полуниці в каструлі Компоти