Домашні компоти – справжня знахідка для будь-якої господині! Адже можна нескінченно експериментувати, поєднуючи різні фрукти і ягоди. Дуже ароматним і апетитним виходить компот з полуниці. Його готують з свіжих ягід, так і з заморожених. А смак просто чудовий!
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Полуниця заморожена – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 3 л
- Лимонний сік – 20 мл
- Цедра апельсина – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати компот із замороженої полуниці просто! Воду заливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо її до кипіння.
Додаємо у воду цукровий пісок і чекати, щоб він повністю розчинився.
Апельсин миємо й натираємо цедру на дрібній тертці. Засипаємо полуницю в киплячу воду, варимо 1 хв. Додаємо лимонний сік і цедру апельсина, перемішуємо.
Знімаємо каструлю з плити і даємо компоту охолонути. Наполягаємо компот близько 4 годин. Перелити в глечик і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Компот з полуниці Компот з полуниці в каструлі Компоти