Багато господинь із замороженої полуниці готують саме компот і радують своїх близьких цим ароматним напоєм протягом усього року. Заморожена полуниця хоча і відмінно зберігає свій смак, аромат і корисні властивості, але після розморожування кислить і стає водянистою, тому в компот додають більше ягоди і цукру. Такого компоту потрібно кілька годин для настоювання, тоді смак покращується.
Інгредієнти: на 2 л.
- Полуниця заморожена – 350 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Готувати компот із замороженої полуниці в каструлі легко! У каструлю для приготування полуничного компоту налийте два літри чистої води, насипте до неї вказане в рецепті кількість цукру, перемішайте, щоб він повністю розчинився, і зваріть сироп.
У киплячий сироп покладіть заморожену полуницю і обережно, щоб не пошкодити ягідки, перемішайте. Варіть полуничний компот на маленькому вогні протягом 10 хвилин від початку кипіння і під прикритою кришкою.
До кінця варіння додайте до компоту сік лимона або трохи лимонної кислоти. Вона потрібна для збереження яскравого кольору приготованого компоту.
Компот спробуйте на смак, додайте цукор, якщо недостатньо солодкий, і залиште на 2-3 години для настоювання.
Остиглий і настоявшийся полуничний компот перелийте в гарний глечик, охолодіть в холодильнику і можете подавати до столу.
Пийте на здоров’я!