Спочатку вариться цукровий сироп і в нього відправляється ожина, полуниця, виноград і яблука. Все кипить близько 5 хвилин, після чого розливають по банках і закочується.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ожина – 100 гр.
  • Полуниця – 50 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Виноград – 100 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з ожини з іншими ягодами на зиму? Ми використовували заморожену полуницю. Тому заздалегідь дістаємо її з морозильної камери, щоб вона трохи й підтанула. Ожину перебираємо і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім відкидаємо на друшляк і даємо всієї рідини стекти.

Виноград моєму під прохолодною водою і знімаємо кожну ягоду з гілки.

Яблука також ретельно миємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо на великі шматочки. Їх також можна почистити, якщо шкірка буде здаватися занадто товстою.

В глибоку каструлю насипати цукровий пісок і заливаємо його водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Потім закидаємо туди ожину, виноград, полуниці і нарізані яблука. Знову доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.

Вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Даємо компоту трохи настоятися, після чого розливаємо його по чистим банкам і закатуємо кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і даємо повністю охолонути. Зберігаємо в темному прохолодному місці. Дістаємо взимку і розливаємо по склянках. Приємного апетиту!

Компот з винограду і яблук Компот з ожини Компот з ожини без стерилізації на зиму Компот з ожини на зиму Компот з полуниці Компот з полуниці на 3 літри Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на зиму