цього компоту маса переваг, але є одне, яке сподобається мамам. Компот, приготований таким способом можна подавати самим маленьким діткам, адже для цього ви постаралися витягти з слив кісточки. І не менш важливою перевагою буде те, що сливова і без того солодка м’якоть стане ще більш ніжною і карамельної на смак.
Інгредієнти: на 3 л.
- Зливу жовта – 800 – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Вода – 2 л
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з жовтої сливи без кісточок в 3-х літровій банці на зиму, плоди жовтих слив ретельно промиваємо і недовго просушуємо, обмокнув рушником або виклавши на друшляк.
Потім підготовлену сливу розрізаємо вздовж і витягаємо з половинок кісточки.
Паралельно з підготовкою основного компонента стерилізуємо банку з кришкою будь-яким звичним для вас способом. Також попередньо промиємо її з содою.
На дно банки викладаємо нарізані часточки сливи і заливаємо все окропом. Прогріваємо сливи 15 хвилин, прикривши банку кришкою. Через це час поостывшую воду зливаємо в каструлю і розчиняємо у ній цукровий пісок. Доводимо все до стану кипіння.
В банки з прогрітій сливою додаємо лимонну кислоту і знову заливаємо вміст тільки що приготованим киплячим сиропом. Готовий компот закручуємо кришкою, використовуючи звичайний кухонний ключ. Основні етапи позаду, залишається остудити компот до кімнатної температури і відправити на зберігання чекати зими.
Бажаємо приємного апетиту!