найпростіший варіант приготування компоту із слив на зиму – це заготовити його з кісточками. Вашій увазі пропонується рецепт приготування одного з найсмачніших домашніх напоїв – компоту з жовтої сливи з кісточками. Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на 6 літрів готового компоту.
Інгредієнти: на 6 арк.
- жовта Слива – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Вода – 5 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з жовтої сливи з кісточками на зиму, на самому початку необхідно простерилізувати банки з кришками.
Перебираємо жовті сливи, обриваємо хвостики і ретельно промиваємо.
Розкладаємо вимиті сливи по стерилізованим ємкостей.
У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо у воду цукровий пісок, перемішуємо, проварюємо сироп протягом 3-5 хвилин.
Далі жовті сливи заливаємо киплячим сиропом. Після цього банки необхідно закатати кришками за допомогою спеціального ключа. Остуджуємо заготовку під теплою ковдрою в перевернутому вигляді. Зберігати компот з жовтої сливи найкраще в прохолодному місці. Тривалість зберігання такого компоту обмежується строком в 1 рік. Компот з жовтої сливи з кісточками на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Компот з жовтих слив Компот із слив Компот із слив з кісточками Компот із слив на зиму Сливи на зиму