Ягідний конфітюр – це прекрасний варіант консервування ягід, який служить відмінною альтернативою джему та варення. У процесі приготування ягоди подрібнюють до пюре, тому конфітюр має густу консистенцію, яка дуже зручна для застосування конфітюру в якості начинки у випічці. Сьогодні ми приготуємо конфітюр з черешні з додаванням яблука і лимонного соку, які вдало підкреслять смак черешні і додадуть йому відсутні нотки кислинки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Яблука (кислі) – 1 шт.
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Для приготування конфітюру з черешні відбираємо стиглу солодку черешню. Кладемо її в друшляк, промиваємо, залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вода. Потім видаляємо плодоніжки і виймаємо кісточки. Готову черешню кладемо в миску. З лимона віджимаємо сік і додаємо до ягід, черешню засипаємо цукром. Миску з ягодами ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, не забуваючи помішувати ягідну масу, щоб розчинився цукор. Після того, як ягоди закипіли, знімаємо піну, яка утворилася і продовжуємо варити 10 хвилин. Після чого варення знімаємо з вогню.
Яблуко промиваємо, чистимо від шкірки і серцевини і нарізаємо дрібними кубиками. З трохи прохолола ягідної маси за допомогою шумівки виймаємо ягоди в окрему ємність, а сироп ставимо на повільний вогонь. Доводимо його до кипіння, додаємо подрібнене яблуко і варимо до зменшення обсягу сиропу в два рази. Не забуваємо помішувати сироп, щоб він не пригорав до дна.
Після того, як ми уварили сироп, додаємо в нього ягоди, проварюємо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню. Залишаємо ягідну масу на 10-15 хвилин, щоб вона трохи охолола. Потім подрібнюємо ягоди в пюреобразную масу за допомогою заглибного блендера.
Подрібнене ягідне пюре знову ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. За цей час промиваємо і стерилізуємо банки, кип’ятимо кришки.
Готовий гарячий конфітюр знімаємо з вогню і розкладаємо по заздалегідь підготовленим банкам, щільно закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження, укривши банки махровим рушником.
Трохи конфітюру ми залишили для дегустації. Після повного охолодження він набуває густу консистенцію і приголомшливий смак!
Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Джем з черешні Черешня на зиму