Іноді банки при вливанні в них крутого окропу лопаються, що дуже засмучує господинь. Для того, щоб таких ситуацій не виникало, кладіть на дно банки ложку і намагайтеся направляти струмінь саме на неї, тоді ваша ємність точно не лопне.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Черешня – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту із черешні на 3-літрову банку без стерилізації на зиму? Черешню потрібно обов’язково промити перед закачуванням компоту. Це можна зробити за допомогою друшляка. Ще один вірний спосіб – висипати черешню в миску і залити на 15 хвилин прохолодною водою. Також слід прибрати з черешень плодоніжки і відкинути гнилі плоди.

Тепер треба підготувати банку. Найпоширеніший спосіб – очистити банку за допомогою харчової соди, а потім добре промити. Стерилізувати тару можна разом з кришкою.

Наступний етап – укладання інгредієнтів на дно банки. Спочатку викладаємо в чисту ємність черешню, а потім висипаємо поверх неї лимонну кислоту і цукор. Черешні можна додати трохи більше, щоб компот вийшов більш соковитим і насиченим смаком і кольором.

Залишилося тільки залити плоди окропом. Для цього наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння на великому вогні. На дно банки кладемо ложку і намагаємося обережно вливати окріп, торкаючись струменем тільки металу.

Залишаємо 3-4 см від кришки. Закатуємо компот. Перевертаємо банку, перевіряючи, таким чином, її герметичність. Щоб ємність з напоєм охолола, закутуємо її ковдрою і залишаємо в спокої.

Приємного апетиту!

Компот з черешні з кісточками в 3-х л банки на зиму Компот з черешні з кісточками на зиму Компот із черешні Компот із черешні без стерилізації на зиму Компот із черешні на зиму Черешня на зиму