Конфітюр – це ніжне ягідне, фруктове або овочеве желе зі солодким смаком. Часто для його приготування використовують желюючі речовини. Конфітюр підходить для випічки і прикраси десертів, з нього роблять начинку для млинців, прошарку для печива і він також може служити основою для солодких соусів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Ожина – 1000 гр.
- Яблука – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1000 гр.
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати конфітюр з ожини, ягоди помийте, перекладіть в каструлю, залийте водою, проваріть протягом 3 хвилин.
Після цього протріть ягідну масу через сито, щоб позбутися від зернят.
Щоб вийшов добре желируемый конфітюр, додайте трохи яблук. Фрукти помийте, очистіть від шкірки, наріжте тонкими часточками.
В каструлю з товстим дном перекладіть ежевичную масу, додайте яблука і склянку води, поставте на повільний вогонь, варіть 5 хвилин після кипіння.
Потім всипте цукор, перемішайте і варіть 60 хвилин.
В стерилізовані банки розкладіть гарячий конфітюр, щільно закрутіть кришку.
Коли конфітюр охолоне поставте його на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Варення з ожини Ожина на зиму