Ожинове варення – досить рідке варення на нашому столі. Сьогодні ми приготуємо варення з лісової ожини. На відміну від садової вона має більш насичений аромат, який буде наповнювати наше варення після приготування. Варення ми приготуємо без варіння, відповідно ожина збереже всі вітаміни і корисні властивості.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ожина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з ожини без варіння? Ягоди лісової ожини промиваємо під проточною водою, видаляємо хвостики і листя, викладаємо на рушник, щоб стекла вода.

Ягоди викладаємо в глибоку ємність і розминаємо виделкою. Якщо ягоди великі – замість вилки можна скористатися пресом для відварного картоплі, але не блендером. Він переб’є в пюре ягоди і подрібнить кісточки, які додадуть варенню терпкий присмак.

Як тільки половина ягід буде промята – додаємо в ягоди цукор і продовжуємо перетирати їх виделкою. Ягоди перетираємо до тих пір, поки у нас не залишиться ні однієї цілої ягоди і маса буде однорідною.

Готову ежевичную масу розкладаємо по стерилізованим банкам, зверху засипаємо 1 ч. л. цукру і щільно закриваємо прокип’яченої кришкою. Ожинове варення без варіння зберігаємо в холодильнику протягом кількох місяців. А після відкупорювання банки – кілька днів.

Варення Варення з ожини Ожина на зиму