Якщо вам потрібно приготувати конфітюр для начинки домашньої випічки або прошарку десертів, скористайтеся цим швидким та простим рецептом. Конфітюр з полуниці з крохмалем виходить досить густим і тримає форму. Кукурудзяний або картопляний крохмаль виступає в ролі згущувача.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Полуниця – 600 гр.
- Крохмаль кукурудзяний або картопляний Крохмаль – 2 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування конфітюру з полуниці з крохмалем? Підготуйте необхідні інгредієнти для конфітюру з полуниці з крохмалем. Крохмаль використовуйте кукурудзяний або картопляний. Для приготування десертів я використовую кукурудзяний крохмаль.
В невелику каструлю з товстим дном всипте необхідну кількість цукрового піску, а потім влийте 200 мл питної води.
решту 100 мл питної води всипте кукурудзяний або картопляний крохмаль і ретельно перемішайте.
поставте Каструлю на повільний вогонь і тонкою цівкою влийте розведений крохмаль. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Найкраще перемішати віночком, щоб не утворювалися грудочки.
Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, добре промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть підготовлені ягоди в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.
Як тільки крохмальна маса закипить, введіть подрібнену полуницю, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. А потім зніміть з вогню.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Акуратно розлийте гарячий конфітюр по стерильним банкам. Банки з полуничним конфітюром закрутіть стерильними кришками. Повністю остудіть. Після повного охолодження перемістіть в холодильник.
Остиглий конфітюр з полуниці з крохмалем використовуйте по мірі необхідності. Такий конфітюр обов’язково зберігайте в холодильнику.
Приємного насолоди!
Варення з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму