Полуничне варення з великою впевненістю можна назвати класичним варенням, варіантів приготування якого в наші дні складно підрахувати. В рецепті, представленому вашій увазі, ми пропонуємо варіант приготування популярного ласощі з цілими ягодами полуниці. В даному випадку краще всього використовувати полуницю невеликого розміру, що збільшить шанси на те, що ягода після теплової обробки зуміє зберегти свою первісну форму.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці з цілими ягодами в сиропі просто! В першу чергу необхідно ретельно промити полуницю і видалити з кожної ягоди плодоніжку. Після цього викладаємо полуницю на друшляк для того, щоб з неї стекла зайва рідина.

В каструлю великого розміру висипаємо невелика кількість цукру. Поверх якого укладаємо шар полуниці. Далі йде ще один шар цукру, а потім – шар полуниці. Ми чергуємо шари полуниці і цукру для того. Щоб уникнути зайвого перемішування, а це допоможе зберегти ягоди цілими.

В такому вигляді залишаємо полуницю мінімум на 6 годин для того, щоб ягода виділила сік, в якому ми і будемо варити варення.

Після цього відправляємо ягоду на вогонь. Після закипання варимо масу протягом трьох хвилин. Потім знімаємо масу з плити і даємо їй охолонути.

Через 5-6 годин відправляємо полунично-цукрову масу на вогонь і доводимо її до кипени. У процесі варіння не забувайте акуратно помішувати варення і знімати з нього пінку. Після закипання варимо варення протягом десяти хвилин.

Залишилося варення розлити в стерилізовані банки, накрити кришками і закатати.

Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця на зиму Полуниця у власному соку з цукром на зиму