Полуниця – ароматна корисна ягода з великою кількістю вітамінів і мікроелементів. Полуницю можна заготовити на зиму різними способами: закатати компоти, заморозити ягоди, зварити варення, джем або конфітюр. Я пропоную приготувати полуничний конфітюр з пектином.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 32 гр.

Процес приготування:

Як приготувати конфітюр з полуниці з пектином? Відміряйте необхідну кількість цукрового піску і з’єднайте з пектином.

Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Підготовлену полуницю наріжте на чотири частини, велику ягоду можна нарізати на шість частин. Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном.

Засипте ягоди сумішшю цукрового піску і пектину.

Ретельно перемішайте подрібнені ягоди з цукровим піском і пектином.

Потім поставте ємність з полуницею на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть конфітюр полуничний буквально хвилину.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі.

Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника акуратно розлийте гарячий конфітюр по стерильним банкам.

Банки з конфітюром з полуниці з пектином закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у холодильник або інше темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Ароматний конфітюр полуничний подавайте на сніданок з млинцями та оладками.

Приємного насолоди!

Джем з полуниці з пектином Заготовки з полуниць на зиму Конфітюр з полуниці Полуниця на зиму