Полуниця – ароматна корисна ягода з великою кількістю вітамінів і мікроелементів. Полуницю можна заготовити на зиму різними способами: закатати компоти, заморозити ягоди, зварити варення, джем або конфітюр. Я пропоную приготувати полуничний конфітюр з пектином.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Пектин – 32 гр.
Процес приготування:
Як приготувати конфітюр з полуниці з пектином? Відміряйте необхідну кількість цукрового піску і з’єднайте з пектином.
Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Підготовлену полуницю наріжте на чотири частини, велику ягоду можна нарізати на шість частин. Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном.
Засипте ягоди сумішшю цукрового піску і пектину.
Ретельно перемішайте подрібнені ягоди з цукровим піском і пектином.
Потім поставте ємність з полуницею на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть конфітюр полуничний буквально хвилину.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі.
Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника акуратно розлийте гарячий конфітюр по стерильним банкам.
Банки з конфітюром з полуниці з пектином закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у холодильник або інше темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Ароматний конфітюр полуничний подавайте на сніданок з млинцями та оладками.
Приємного насолоди!
Джем з полуниці з пектином Заготовки з полуниць на зиму Конфітюр з полуниці Полуниця на зиму