Хочу запропонувати чудовий рецепт, який стане відмінною альтернативою пиріжків з м’ясом. Конвертики з лаваша з фаршем, приготовлені в духовці, виходять соковитими всередині і хрусткими зовні. Конвертики зручно брати з собою в поїздку або на пікнік.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 1 аркуш
- Картопля – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати конвертики з лаваша з фаршем в духовці. У невеликій ємності змішайте необхідну кількість молока, майонезу і курячий жовток, ретельно перемішайте до однорідного стану, скориставшись віночком.
Попередньо відваріть картоплю, а також м’ясний фарш обсмажте до повного випаровування утворився соку. Відварну картоплю наріжте дрібними кубиками і з’єднайте з обсмаженою м’ясним фаршем, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
Лист вірменського лаваша розділіть на кілька однакових частин.
У центр кожної частини лаваша викладіть приготовлену начинку і скрутіть лаваш конвертиками, склавши краю в центр. Щоб конвертики тримали форму, і начинка не випала, з допомогою силіконової пензлика змастіть краї раніше приготовленою заливкою.
Приготовані конвертики з лаваша з фаршем викладіть на решітку складеної стороною вниз. Зверху змастіть залишилася заливкою, а потім помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте конвертики приблизно 10-15 хвилин.
Потім акуратно вийміть грати з духовки і зніміть конвертики, трохи остудіть їх.
Злегка остиглі конвертики з лаваша з фаршем викладіть на блюдо для подачі, і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Конвертики з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша