Хочу запропонувати чудовий рецепт, який стане відмінною альтернативою пиріжків з м’ясом. Конвертики з лаваша з фаршем, приготовлені в духовці, виходять соковитими всередині і хрусткими зовні. Конвертики зручно брати з собою в поїздку або на пікнік.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 1 аркуш
  • Картопля – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Молоко коров’яче – 50 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати конвертики з лаваша з фаршем в духовці. У невеликій ємності змішайте необхідну кількість молока, майонезу і курячий жовток, ретельно перемішайте до однорідного стану, скориставшись віночком.

Попередньо відваріть картоплю, а також м’ясний фарш обсмажте до повного випаровування утворився соку. Відварну картоплю наріжте дрібними кубиками і з’єднайте з обсмаженою м’ясним фаршем, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

Лист вірменського лаваша розділіть на кілька однакових частин.

У центр кожної частини лаваша викладіть приготовлену начинку і скрутіть лаваш конвертиками, склавши краю в центр. Щоб конвертики тримали форму, і начинка не випала, з допомогою силіконової пензлика змастіть краї раніше приготовленою заливкою.

Приготовані конвертики з лаваша з фаршем викладіть на решітку складеної стороною вниз. Зверху змастіть залишилася заливкою, а потім помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте конвертики приблизно 10-15 хвилин.

Потім акуратно вийміть грати з духовки і зніміть конвертики, трохи остудіть їх.

Злегка остиглі конвертики з лаваша з фаршем викладіть на блюдо для подачі, і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Конвертики з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша