З великою радістю хочу поділитися швидким у приготуванні рецепт пиріжків з лаваша з капустою і яйцем. Пиріжки виходять з тонкою хрумкою скоринкою та досить соковитою апетитною начинкою. Такі пиріжки можна подати на святкове торжество, а також взяти з собою на роботу в якості перекусу.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Лаваш вірменський – 5 листків
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пиріжків з лаваша з капустою і яйцем? Підготуйте всі необхідні інгредієнти в необхідній кількості.

Відміряйте необхідну кількість твердого сиру. Сир можна використовувати будь жирності і текстури. Можна взяти кілька видів, щоб було смачніше.

Спершу білокачанну капусту дрібно нарубіть гострим ножем або скористайтеся овочечисткою і наріжте з її допомогою.

Моркву гарненько промийте в проточній воді, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, натріть на дрібній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте гострим ножем. Овочі викладіть у добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до розм’якшення.

Подрібнену білокачанну капусту викладіть до обсмаженою овочам. Постійно помішуючи, обсмажте начинку 10 хвилин. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

Твердий сир натріть на крупній тертці і додайте до овочів. Кількість сиру можна змінити у відповідності з вашими смаковими уподобаннями.

Курячі яйця попередньо відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи, розімніть вилкою або наріжте дрібним кубиком і додайте в начинку. Злегка поперчіть.

Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових прямокутних смужок. Я зазвичай розрізаю лист на 3-4 смужки в залежності від розміру лаваша.

На кожну смужку лаваша викласти капустяну начинку.

Оберніть навколо, щоб вийшов куточок.

Продовжуйте загортати трикутні пиріжки.

Зайвий хвостик лаваша заправте всередину.

Таким чином сформуйте всі пиріжки.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, викладіть підготовлені пиріжки, злегка підсушіть на сухій сковороді з одного боку.

Потім акуратно переверніть на іншу сторону, та підсушіть з другої сторони.

Готові пиріжки з капустою і яйцем викладіть на тарілку.

Потім подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся апетитною домашньою випічкою!

Лаваш з начинкою Пиріжки з лаваша на сковороді Трикутники з лаваша Трикутники з лаваша з сиром