Рецепт несолодких коржів з сиром без дріжджів в духовці створений для любителів сиру. Вироби виходять легкими і хрусткими по краях. При замісі тесту особливу увагу приділяємо взбиванню білків яєць – це забезпечить повітряну текстуру і пишність коржів. При випіканні важливо вчасно дістати вироби: їх поверхня повинна стати світло-золотистої, ні в якому разі не темною. Такі коржі чудово підходять до борщу, бульйонів і будь-яким іншим рідких страв.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 2 щіпки
  • Суміш перців – за смаком
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло – для змазування
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Для приготування коржів з сиром без дріжджів в духовці в широку миску твердий сир натираємо на крупній тертці.

Додаємо сіль за смаком і суміш мелених перців для аромату. Також можна покласти будь-які ароматні трави: чебрець, розмарин, кріп – за особистим уподобанням.

Поверх сирної стружки зі спеціями просіваємо борошно пшеничне.

перемішуємо Руками сухі інгредієнти, щоб все добре розподілилося між собою.

по Черзі розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків.

Жовтки покласти в миску і добре збовтуємо виделкою, поки не вийде однорідна маса.

Білки поміщаємо в об’ємну ємність для збивання. Починаємо працювати міксером на низькій швидкості поступово збільшуємо обертів. Домагаємося одержання щільної стійкої піни, яка залишаємо піки за віночком.

В отриману білкову піну вливаємо жовткову масу, акуратно перемішуємо.

Потім порціями висипаємо в білково-жовткову суміш сирну стружку з борошном. Змішуємо всі разом круговими рухами.

Виходить досить рідке повітряне тісто з сирним каркасом.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 220 градусів.

Деко змащуємо олією або застеляємо промасленим пергаментом.

З допомогою столової ложки викладаємо на деко порції тіста з сиром, формуючи коржі невеликого розміру. Укладаємо їх на відстані один від одного, оскільки при випічці вироби розтікаються і збільшуються в розмірі.

Встановлюємо деко з коржами на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо їх протягом дванадцяти-п’ятнадцяти хвилин. Поверхня красиво зарум’яниться, а коржі почнуть видавати апетитний сирно-здобний аромат.

Готові коржі дістаємо з духовки, перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Можна додатково змастити поверхню вершковим маслом для соковитості. Подаємо в гарячому або охолодженому вигляді.

Приємного аппетита!

Лепешки