Котлети з фаршу індички найкраще зберігають свій смак і соковитість при приготуванні в духовці. Для приготування смачних котлет фарш краще зробити з свіжого м’яса індички і подрібнити його на м’ясорубці. Можна м’ясо перекрутити і на кухонному комбайні, але текстуру і смак будуть іншими. У фарш для котлет в духовці додамо лук і приправи.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Філе індички – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування котлет з фаршу індички в духовці. М’ясо індички очистити від сухожиль, промийте холодною водою і обсушити серветкою. Потім наріжте на невеликі шматочки і перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою. Разом з м’ясом або окремо перекрутіть очищені цибулю і часник.
В посуд для замісу фаршу перекладіть перекручене м’ясо індички, цибулю і часник, додайте за смаком сіль, перець, дрібно нарізану зелень і будь-які спеції і все добре вимішайте. Фарш кілька разів відбийте.
Деко для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її рослинним маслом. Мокрими руками сформуйте з фаршу котлети однакового розміру та форми і викладіть їх на деко.
Духовку розігрійте до 200°С. Запікайте котлети протягом 30 хвилин. При випічці на деку буде багато соку. Їм полийте гарячі котлети, щоб були більш соковитими. Готові котлети з індички перекладіть в порційні тарілочки і подайте до столу з картопляним пюре або відварними макаронами.
Їжте на здоров’я!
Дієтичне котлети з індички Котлети з індички в духовці Котлети з індички для дитини Котлети з філе індички Натуральні котлети з індички