Якщо запекти котлети з фаршу індички з підливою в духовці, то завдяки їй котлети придбають абсолютно новий смак. У цьому рецепті вам пропонується запекти їх в томатній підливці. Для запікання візьміть форму з високими бортиками, щоб підлива покрила котлети повністю.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Індичка фарш – 500 гр.
  • Вівсяна крупа – 0.5 склянки
  • Молоко коров’яче – 0.25 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для підливи: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода – 900 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати котлети з фаршу індички з підливою в духовці. Дві цибулини почистіть і дрібно наріжте.

Почистіть моркву і подрібніть її на дрібну тертку.

У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому спочатку цибулю, потім додайте натерту моркву.

В обсмажені овочі насипте борошно, добре перемішайте і посмажте її протягом декількох хвилин.

Потім покладіть в сковорідку томатну пасту, перемішайте і посмажте ще 5 хвилин.

Потім в цю засмажку влийте кип’ячену воду, розмішайте, щоб підлива не містила грудочок борошна, насипте сіль і цукор і поваріть підливку на маленькому вогні протягом 10 хвилин.

В окрему миску розбийте яйця, налийте до них молоко і за допомогою виделки їх збийте.

Потім насипте до них вівсянку, перемішайте і залиште на 15 хвилин для набухання.

Цибулину і часник почистіть, дрібно наріжте або подрібніть в чаші блендера і перекладіть їх до фаршу.

У фарш перекладіть набряклу вівсянку і додайте за смаком сіль і перець.

Потім фарш добре вимішайте і відбийте, щоб він став в’язким.

Глибоку форму для запікання змастіть рослинною олією. Розігрійте духовку до 200°С.
Змоченими водою руками зробіть з фаршу котлети і покладіть їх у форму.

На 15 хвилин котлети помістіть в розігріту духовку, щоб вони трохи схопилися.

Потім котлети залийте приготовленої томатною підливою і продовжите запікання ще 20 хвилин.

Приготовані котлети з фаршу індички в підливці перекладіть в порційні тарілочки і подайте до столу з вареними макаронами.

Приємного апетиту!

Котлети Котлети з індички Котлети з індички в духовці Котлети з філе індички Натуральні котлети з індички