Дієтичне біле м’ясо індички при приготуванні часто залишається сухуватим, тому до котлет додають для соковитості різні продукти і в основному хліб. У даному рецепті вам пропонується приготувати котлети з індички без хліба і додати до них манку. Вони за текстурою будуть більш щільними, ніж з хлібом, але зате дуже ніжними та смачними. Спробуйте і оцініть.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Філе індички – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 3 шт.
  • Манна крупа – 7 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Борошно пшеничне – для посипання
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати котлети з індички без хліба. В окрему миску розбиваємо яйця, виделкою трохи збиваємо. Потім насипаємо до них манку, добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин для набухання крупи.

Філе індички промиваємо та нарізаємо на середні шматочки. Чистимо цибулини і часник. На м’ясорубку з дрібною решіткою перекручуємо м’ясо індички разом з часником і цибулею. Фарш перекручуємо двічі. Потім його за своїм смаком солимо, перчимо і розмішуємо.

У фарш переливаємо суміш манки з яйцем і протягом 10-15 хвилин його рукою ретельно вимішуємо до однорідної консистенції.

Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом. Мокрими руками формуємо акуратні і красиві котлети, потім обвалюємо їх у борошні і кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо котлети на помірному вогні 7-10 хвилин на кожній стороні і до рум’яної скоринки. Можна смажити під прикритою кришкою.

Приготовані гарячі котлети з індички без хліба перекладаємо зі сковорідки відразу на порційні тарілки і подаємо до столу з будь-яким гарніром і салатом.

Приємного апетиту!

Дієтичне котлети з індички Котлети з індички для дитини Котлети з індички на сковороді Котлети з філе індички Натуральні котлети з індички