М’ясо індички, як найбільш корисне і дієтичне, можна давати дітям з раннього віку. Важливо його правильно приготувати. Котлети з цього м’яса готуються для дітей або на пару, або тушкують. У даному рецепті вам пропонується запекти їх в духовці сметанною підливці. Так як діти на кулінарні шедеври майже не реагують, то у фарш додається тільки цибулю і яйце. М’ясо для фаршу подрібнюється в блендері. Страва вийде дуже ніжним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе індички – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Житнє обдирне борошно – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати котлети з індички для дитини в духовці, філе індички промити холодною водою, обсушити серветкою і наріжте на шматочки.
Почистіть цибулину.
М’ясо разом з цибулею або окремо подрібніть в чаші блендера і перекладіть в миску.
Потім додайте яйце і трохи солі. Фарш ретельно вимісіть і відбийте.
Форму для випічки намажте маслом.
З приготованого фаршу мокрими руками сформуйте невеликі міні-котлетки і покладіть їх у форму. Запечіть котлети в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин.
Поки котлетки запікаються, моркву почистіть і натріть на крупну тертку.
Потім трохи посмажте на маслі, щоб стала м’якою і добре запеклася в духовці.
Форму з котлетами дістаньте з духовки і викладіть поверх котлет обсмажену моркву.
Потім в чашку покладіть сметану, насипте борошно, влийте склянку води і добре перемішайте виделкою або вінчиком. Цю підливу посоліть.
Потім перелийте її в форму з котлетами. Продовжіть запікання котлет в сметанною підливці ще 15 хвилин. За цей час котлети стануть дуже соковитими.
Готові котлети перекладіть в порційну тарілку, додайте гарнір з гречки або макарони і можете годувати дитину.
Приємного апетиту!
Котлети з індички Котлети з індички в духовці Котлети з індички для дитини Котлети з філе індички