Котлети – універсальне блюдо, яке підходить як для щоденного раціону, так і для святкового застілля. Котлети з індички і свинини виходять дуже соковитими, м’якими і неймовірно смачними. Такі котлети готуються нескладно, а їсти їх – одне задоволення! Хочете знати всі хитрощі приготування даного страви? Тоді цей рецепт для вас!


Інгредієнти: на 14 порц.

  • Філе індички – 700 гр.
  • Свинина – 600 гр.
  • Сало свиняче – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сухарі панірувальні – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати котлети з індички і свинини, філе індички, свинину і сало необхідно порізати великими шматочками.

Очищений ріпчасту цибулю подрібніть за допомогою блендера. Як варіант – можна натерти його на тертці або дрібно порізати гострим ножем.

Індичку, свинину та сало пропустити через м’ясорубку.

В отриманий фарш викладаємо цибульне пюре і половину від загальної кількості панірувальних сухарів (100 гр).

Після цього в робочу ємність вбиваємо яйце, приправляємо всі інгредієнти сіллю і чорним меленим перцем.

Все вимішуємо до однорідності. Готовий фарш поставте на 30 хвилин у холодильник.

Сформуйте з фаршу котлети, обваляйте їх панірувальних сухарях.

Обсмажте котлети на розігрітій сковороді з рослинним маслом.

Коли одна сторона зарум’яниться, перевернути котлети і обсмажте другу сторону до рум’яної скоринки.

Котлети з індички і свинини готові! Подавайте страву до столу в гарячому вигляді, доповнюючи будь гарнір або овочевий салат.

Приємного вам апетиту!

Дієтичне котлети з індички Котлети з індички Котлети з філе індички ПП котлети з індички