Капуста за час готування дає багато соку і зробить котлети з індички дуже соковитими. У цьому рецепті страва готується зовсім без масла і жиру, тому підійде всім прихильникам здорового харчування. Визначальним фактором смачних котлет з індички з капустою є хороша якість обраних продуктів.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Індичка – 500 гр.
- Капуста білоголова 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати котлети з індички з капустою в духовці, м’ясо індички двічі перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Перекладіть його в зручну посуд і по своєму смаку насипте сіль і спеції.
Цибулю почистіть, подрібніть в чаші блендера і перекладіть до фаршу.
Капусту подрібніть будь-яким способом, тільки не дуже дрібно, інакше фарш вийде водянистим і смак капусти загубиться. Дрібно нарізається тільки капуста твердих сортів. Подрібнену капусту перекладіть до фаршу.
Потім рукою фарш ретельно вимісити, щоб вийшла пружна маса. Залиште фарш на 10 хвилин, щоб продути добре просочилися своїми смаками і котлети зберегли свою форму при випіканні.
Деко або форму для випічки застелити шматочком фольги і змастіть її рослинним маслом.
З приготованого фаршу сформуйте красиві котлети розміром в половину долоні і укладіть їх на деко.
Духовку розігрійте до 180°С і запікайте котлети з капусти з індичкою протягом 35 хвилин.
Так як котлети з м’яса індички блідого кольору, то можете їх перед випічкою змастити жовтком яйця або будь-яким соусом.
Готові котлети перекладіть на порційні тарілки і подайте до столу зі свіжою зеленню.
Їжте на здоров’я!
Котлети Котлети з індички в духовці Котлети з філе індички Натуральні котлети з індички