Стандартно для збивання використовуються вершки жирністю не менше 30%. Однак деколи такий продукт складно знайти. Пропонуємо спосіб збивання вершків з жирністю 20% , які завжди доступні і, до того ж, коштують дешевше. Суть процесу полягає в тому, щоб підвищити наявну жирність, видаливши частину сироватки з вершків, а потім збити отриману масу до густої піни. Найважливішим моментом у цьому є охолодження. Звільняйте місце в морозилці, діставайте міксер, і за справу!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Вершки 20% – 300 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування крему для торта з 20% вершків? Перед початком приготування крему миску, в якій будемо проводити збивання, а також віночки міксера кладемо в морозилку мінімум на двадцять хвилин, щоб предмети встигли добре охолонути.

Пачку з вершками також відправляємо в морозильну камеру на півгодини, щоб повністю їх охолодити.

Потім дістаємо холодну миску, вливаємо в неї крижані вершки.

Дістаємо віночки, вставляємо в міксер і починаємо відразу ж збивати. Важливо почати збивання максимально швидко, поки вершки і посуд не встигли зігрітися. Працюємо міксером відразу на високій швидкості. Збиваємо до отримання густої піни.

Миску з вершковою піною знову поміщаємо в морозилку. Витримуємо їх там двадцять хвилин. За цей час повинна відокремитися сироватка на дні посуду.

Після закінчення зазначеного часу миску з піною дістаємо з морозилки, відкладаємо в сторону збиту частина і бачимо рідина – відокремлену сироватку. Акуратно її зливаємо, притримуючи піну ложкою.

Далі додаємо цукрову пудру. Не рекомендуємо використовувати цукор, оскільки для розчинення цукрових кристаликів буде потрібно більше часу і збивання, що може порушити консистенцію ніжної маси.

Збиваємо вершкову піну вже разом з цукровою пудрою до отримання стійких піків. На процес піде приблизно три-чотири хвилини.

Після закінчення збивання крем готовий до використання. Бажано відразу пустити його в хід, поки маса стабільна.

Крем добре підходить для прошарування коржів, начинки кошичків і еклерів. Він дуже ніжний про тане в роті.

Приємного апетиту!

Крем для торта з вершків Крем для торта з вершків і цукрової пудри Торти