Якщо ви хочете приготувати швидку і просту закуску для неочікуваних гостей, скористайтеся моїм улюбленим рецептом, який мене частенько виручає у важких ситуаціях. Закусочний торт з лаваша відлітає зі столу моментально, всі гості залишаються завжди під приємним враженням.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 10 листків
  • Шпроти – 190 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Майонез – 200 гр.
  • Кріп для прикраси
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування закусочного торта з лаваша? Відваріть необхідну кількість курячих яєць в підсоленій воді. Потім остудіть їх в холодній воді і очистіть від шкаралупи. Очищені курячі яйця натріть на крупній тертці.

Додайте невелику кількість майонезу до подрібненим курячим яйцям, при необхідності посоліть і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Додайте невелику кількість майонезу до подрібненого твердого сиру, при необхідності посоліть і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Консервним ножем відкрийте банку шпротів або будь-яку іншу рибну консерву. Викладіть її в миску і гарненько розімніть виделкою. Зелений лук ретельно промийте в прохолодній проточній воді, а потім струсіть зайву вологу. Підготовлену зелень подрібніть гострим ножем і додайте до подрібненим шпротами.

В отриману масу викладіть невелику кількість майонезу. Добре перемішайте.

Візьміть аркуш круглого лаваша і змастіть його рибною начинкою, рівномірно розподіливши її по всій поверхні лаваша.

Зверху викладіть ще один лист лаваша.

Викладіть сирну начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні лаваша.

Потім викладіть наступний лист лавашу і покрийте його начинкою з курячих яєць, рівномірно розподіливши її по всій поверхні лаваша.

Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти. Верхній лист лаваша і боки торта гарненько змастіть залишилися майонезом. Кріп ретельно промийте в прохолодній проточній воді, а потім струсіть зайву вологу. Підготовлену зелень подрібніть гострим ножем і присипте верхній шар закусочного торта.

Готовий закусочний торт помістіть в холодильник для просочення мінімум на 20-30 хвилин, а потім подавайте на стіл. Такий торт можна приготувати і з прямокутного лаваша.

Приємного апетиту!

Торти