Крем для торта, приготований на основі молока, яєць і цукру, відноситься до заварним кремів і є класикою кулінарії. Крем виходить досить рідким, він широко застосовується для просочення коржів для торта, особливо «Наполеона» та інших десертів. Продукти для крему повинні бути свіжими і якісними.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яєчний жовток – 6 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування крему для торта з яєць, молока і цукру? Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки помістіть в окремий посуд, зручну для збивання.

Насипте до жовтків потрібну кількість цукру і з допомогою віночка їх добре збийте. Збивайте до тих пір, поки жовтки не стануть білого кольору.

В окремій каструлі підігрійте молоко. Потім його тонким струменем переливайте до збитим жовтків і одночасно віночком всі перемішуйте.

Отриману молочно-жовткову суміш перелийте в каструлю або сотейник і поставте на плиту.

На маленькому вогні при безперервному помішуванні віночком тримайте суміш до густого стану. Як тільки крем загусне, вимкніть вогонь відразу, інакше жовтки стануть простий яєчнею. Цей момент не пропустіть.

Ваш крем для торта з молока, яєць і цукру готовий. Можете формувати торт.

Смачною і вдалою випічки!

Заварний крем для бісквітного торта Заварний крем для торта Наполеон Заварний крем з молока для торта Крем для торта Крем для торта з молока, яєць і цукру Крем для торта Наполеон