Кожна господиня знає, що сметанний крем можна приготувати неймовірно великою кількістю способів. Я сьогодні хочу запропонувати рецепт крему для тортів, приготованого на основі сметани і желатину. Такий крем чудово тримає форму і не розтікається. Його можна використовувати в якості самостійного десерту або для просочення улюблених тортів.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сметана 20% – 600 гр.
  • Шоколад темний – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Желатин харчовий – 25 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати крем для торта зі сметани і желатину, насамперед підготуйте все необхідне кількість інгредієнтів.

Желатин в необхідній кількості викладіть в глибоку ємність і залийте необхідною кількістю питної води. Співвідношення води і желатину вказано на упаковці. Залиште на деякий час желатин для набухання.

Необхідну кількість сметани розділіть навпіл.

Темний шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додавши до нього вказане в рецепті кількість молока. Шоколад можна використовувати будь-який.

В половину сметани, додайте розтоплену шоколадну масу. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

У другу половину сметани, додайте необхідну кількість цукрового піску і гарненько перемішайте до однорідної консистенції.

Набряклий желатин розпустіть на невеликому вогні, не доводячи масу до закипання.

Потім візуально розділіть масу навпіл. Половину розтопленого желатину вилийте в сметанную масу.

Другу половину додайте до шоколадно-сметанною масою. Ретельно перемішайте обидві суміші, а потім сформуйте улюблений десерт.

Я в цей раз просто приготувала десерт, по черзі викладаючи в красивий келих обидва крему, зверху прикрасивши свіжими ягодами малини. Готовий десерт помістіть в холодильник до повного охолодження.

Приємного насолоди!

Крем для торта з желатином Сметанний крем з 20% сметани для торта Сметанний крем з желатином для торта Шоколадний крем для бісквітного торта