Кожна господиня знає, що сметанний крем можна приготувати неймовірно великою кількістю способів. Я сьогодні хочу запропонувати рецепт крему для тортів, приготованого на основі сметани і желатину. Такий крем чудово тримає форму і не розтікається. Його можна використовувати в якості самостійного десерту або для просочення улюблених тортів.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сметана 20% – 600 гр.
- Шоколад темний – 150 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Желатин харчовий – 25 гр.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати крем для торта зі сметани і желатину, насамперед підготуйте все необхідне кількість інгредієнтів.
Желатин в необхідній кількості викладіть в глибоку ємність і залийте необхідною кількістю питної води. Співвідношення води і желатину вказано на упаковці. Залиште на деякий час желатин для набухання.
Необхідну кількість сметани розділіть навпіл.
Темний шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додавши до нього вказане в рецепті кількість молока. Шоколад можна використовувати будь-який.
В половину сметани, додайте розтоплену шоколадну масу. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
У другу половину сметани, додайте необхідну кількість цукрового піску і гарненько перемішайте до однорідної консистенції.
Набряклий желатин розпустіть на невеликому вогні, не доводячи масу до закипання.
Потім візуально розділіть масу навпіл. Половину розтопленого желатину вилийте в сметанную масу.
Другу половину додайте до шоколадно-сметанною масою. Ретельно перемішайте обидві суміші, а потім сформуйте улюблений десерт.
Я в цей раз просто приготувала десерт, по черзі викладаючи в красивий келих обидва крему, зверху прикрасивши свіжими ягодами малини. Готовий десерт помістіть в холодильник до повного охолодження.
Приємного насолоди!
Крем для торта з желатином Сметанний крем з 20% сметани для торта Сметанний крем з желатином для торта Шоколадний крем для бісквітного торта