Трояндочки і розетки на поверхні капкейків надають їм неймовірно ошатний і апетитний вигляд. Без такої традиційної «шапочки» капкейк здається неповноцінним. Ідеальним варіантом крему для виконання такого важливого прикраси є ганаш. Він відмінно тримає форму. Не тече і, що найголовніше, володіє розкішним шоколадним смаком, який перетворює випічку і підкреслює її з кращого боку. Для приготування знадобиться лише шоколад і вершки.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Вершки 33% або Вершки 30% – 200 мл
  • Шоколад молочний – 250 гр.
  • Шоколад темний – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування крему ганаш для капкейків? В рецепті використовуємо два види шоколаду – молочний і темний. Завдяки такому поєднанню ганаш придбає насичений, але не нудотний смак. Також таке поєднання забезпечить хорошу стійку консистенцію. Якщо використовується шоколад в краплях, то висипаємо в миску без попередньої обробки. Якщо мова йде про плитках шоколаду, то їх необхідно дрібно порубати ножем або навіть потерти на крупній тертці.

Вказану кількість вершків нагріваємо до гарячого стану. До кипіння доводити не потрібно. Якщо на поверхні утворилася плівка, її обов’язково видаляємо.

Гарячими вершками заливаємо підготовлений шоколад і залишаємо на дві-три хвилини постояти без перемішування.

Потім силіконової лопаткою розмішуємо масу по колу. Шматочки шоколаду повинні розплавитися і об’єднатися з вершками в єдину масу.

Отримана рідина виходить вже густіше, ніж чисті вершки, однорідною і блискучою.

Покриваємо масу відрізком харчової плівки в контакт. Це потрібно для того, щоб на поверхні не підсихала скоринка. Даємо ганашу охолонути і вбиваємо в холодильник на два-три години.

Після закінчення зазначеного часу дістаємо ганаш, звільняємо його від плівки і збиваємо міксером на високій швидкості. Працюємо міксером півтори-дві хвилини. Маса трохи посвітлішає і стане пишнішим.

Перекладаємо ганаш в кондитерський мішок з потрібною насадкою і відсаджуємо на капкейки традиційні об’ємні розетки.

Бажано використовувати ганаш для прикраси відразу після збивання, поки він слухняний і податливий.

Приємного апетиту!

Крем Ганаш для торта