Крем ганаш на молочному шоколаді виходить більш податливим по консистенції і трохи м’якше за смаком, ніж варіант на темному шоколаді. В цілому, густоту і відтінок смаку можна регулювати кількістю доданих вершків і використовувати при цьому шоколад з будь-яким відсотком вмісту какао. У даному рецепті наводимо конкретний пропорції, які дають вдалий результат – не доведеться гадати і губитися в процесі готування.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Шоколад молочний – 190 гр.
  • Шоколад темний – 20 гр.
  • Масло вершкове – 210 гр.
  • Вершки 20% – 210 гр.

Процес приготування:

Як приготувати крем Ганаш на молочному шоколаді? Незважаючи на те, що ганаш будемо готувати на базі молочного шоколаду, рекомендуємо застосувати і трохи чорного, оскільки це додає нотку чистої шоколадної насиченості і не дає готового крему бути нудотним. Якщо використовуються плитки шоколаду, то ламаємо їх на невеликі шматочки або дрібно рубаємо з допомогою ножа. Якщо в хід йдуть шоколадні краплі, то їх подрібнювати вже не потрібно. Вивантажуємо шоколад у термостійку миску.

Вершки перелити в сотейник і нагріваємо на плиті до гарячого стану. Не доводимо до кипіння. Якщо під час нагрівання поверхня покрилася характерною плівочкою, її необхідно зняти. Звичайно, вершки можна використовувати з відсотком вмісту жиру 30% і вище, які зазвичай використовуються для ганаша і в цілому для збивання. Але з урахуванням того, що шоколад, вершкове масло в складі і так забезпечать щільність і стабільність готового крему, вершки допустимо брати і менш жирні.

Гарячими вершками заливаємо подрібнений шоколад і залишаємо на пару хвилин.

Потім віночком або лопаткою заважаємо масу, поки шоколадні шматочки і вершки не об’єднаються в однорідну масу.

Потім кладемо в шоколадно-вершкову масу розм’якшене вершкове масло і продовжуємо заважати.

Якщо не вдається досягти однорідності, і залишилися нерасплавленные шматочки шоколаду, можна поставити миску на водяну лазню – це прискорить розчинення. Також допустимо злегка пробити масу заглибним блендером.

Після того, як ганаш стане однорідним, охолоджуємо його в холодильнику годину-дві.

Далі збиваємо масу міксером на високій швидкості протягом пари хвилин, щоб додати більше пишноти. Збитий крем можна відразу використовувати для прошарку і оздоблення кондитерських виробів.

Приємного апетиту!

Крем Ганаш для торта Крем для торта Крем для торта з вершків Торти Шоколадний крем для торта