Кондитери часто використовують ганаш для покриття торта перед укладанням мастики. Все тому, що ганаш володіє ідеальною консистенцією і щільністю, щоб бездоганно вирівняти поверхню кондитерського виробу. На рівний гладкий торт мастика лягає безпроблемно і поверхня десерту в підсумку виглядає бездоганно. В рецепт такого ганаша входять вершки, шоколад і вершкове масло. Всі етапи приготування супроводжуються покроковими фото.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Шоколад – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 26% або Вершки 30% – 50 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування крему Ганаш для торта під мастику? Шоколад поміщаємо в термостійку миску. Якщо використовується продукт в плитках, то їх необхідно подрібнити ножем або просто поламати на невеликі шматочки. Якщо в хід йдуть шоколадні краплі, то вони подрібнення не вимагають.

Вливаємо до шоколаду вершки і встановлюємо миску на парову баню. Бажано, щоб вода не торкалася дна миски – нагрівати посуд повинен пар. По мірі нагріву шоколаду і вершків не припиняємо заважати. Віночком або силіконової лопаткою робимо кругові рухи, піднімаючи масу з дна нагору, щоб прогрівання і плавлення було рівномірним.

Знімаємо миску з водяній бані тоді, коли вміст стане повністю однорідним і гладким. Даємо масі охолонути до ледь теплої температури.

Кладемо в розтоплений шоколад з вершками розм’якшене вершкове масло. Ні в якому разі не розтоплюємо його до рідкого стану для полегшення процесу змішування – це порушить консистенцію ганаша.

Змішуємо м’яке масло з шоколадом, використовуючи лопатку або віночок.

Поступово масло змішається з загальної шоколадною масою – вийде блискучий гладкий ганаш.

Останній етап приготування – збивання ганаша міксером. Працюємо на високій швидкості протягом чотирьох-п’яти хвилин. Крем стане легшим і трохи світліше.

Даємо збитого ганашу постояти при кімнатній температурі протягом години. Він придбає податливу, зручну консистенцію і дозволить працювати з тортом комфортно.

Щоб вирівняти торт під мастику максимально акуратно, спочатку рекомендується обробити краї, а потім вже перейти до верхньої поверхні. Безцінний інструмент для даної роботи – кондитерська спатула.

Приємного апетиту!

Крем Ганаш для вирівнювання торта Крем для торта з вершків Масляний крем для торта Торти Шоколадний крем для бісквітного торта