Медовик з чорносливом і горіхами – десерт, який стане справжньою прикрасою святкового столу. Завдяки ідеальному поєднанню меду та сухофруктів, такий торт не зможе залишити байдужим навіть самого вибагливого ласуна. Крім того, незаперечною перевагою такого десерту є його легка повітряна консистенція.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Сметана – 500 гр.
  • Чорнослив – 250 гр.
  • Волоський горіх – 1 склянка
  • Вершки 33% або Вершки 26% або Вершки 30% – 250 гр.

Процес приготування:

Готувати медовик з чорносливом і горіхами легко! Для початку необхідно просіяти борошно. Завдяки цьому процесу наше тісто зможе насититися киснем, що зробить тісто легким і повітряним. До просіяного борошна додаємо харчову соду.

В окрему ємність розбиваємо яйця, туди ж відправляємо цукор і мед, а потім все ретельно збиваємо за допомогою міксера протягом десяти хвилин, поки маса не стане однорідною.

В отриману масу поступово вводимо муку. Все перемішуємо за допомогою міксера. Готове тісто повинно мати рідковату консистенцію.

Форму, в якій будемо випікати тісто, устеляємо пергаментним папером, потім виливаємо туди половину тіста і відправляємо в духовку, розігріту до ста шістдесяти градусів на сорок хвилин. Ті ж маніпуляції робимо і з другою частиною тіста. У нас повинно вийти два коржа.

Тим часом беремо чорнослив, викладаємо його в глибоку ємність і заливаємо його окропом на п’ятнадцять хвилин. потім зливаємо воду і нарізаємо чорнослив невеликими кубиками.

Приготуємо крем. В окремій ємності збиваємо жирні вершки за допомогою міксера, коли маса стала щільною, з’єднуємо її з цукром, сметаною. Продовжуємо збивати до однорідності.

Готові коржі розрізаємо навпіл. У нас повинно вийти чотири коржа. Їх необхідно добре промазати кремом і покласти один на одного на плоскій тарілці. Кожен корж, змащений кремом, посипаємо подрібненою чорносливом і горіхами. Не забудьте змастити краю нашого десерту.

Сформований торт відправляємо мінімум на чотири години в прохолодне місце для просочення.

Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Медовик Медовик без розкочування коржів Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів Медовик класичний Торти