За смаком крем, пломбір своїми вершковими нотками схожий на однойменний морозиво. Він має ніжну текстуру, стабільний і походить вирівнювання та декору тортів. Готується крем в 2 етапи. Спочатку робиться заварний крем, потім після охолодження змішується зі збитими вершками. Для хорошого крему важливі якісні продукти.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Молоко коров’яче – 400 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Вершки 33% – 250 мл
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакет

Процес приготування:

Щоб приготувати крем на молоці Пломбір для торта, спочатку підготуйте необхідну кількість продуктів для приготування крему. Молоко налити в каструлю з товстим дном і підігрійте його, тільки не кип’ятіть.

Поки молоко гріється, в окремий посуд розбийте яйце, насипте цукор звичайний і ванільний і вінчиком добре розітріть. Потім до цієї суміші насипте крохмаль, додайте трохи теплого молока і ще раз все перемішайте.

Отриману суміш яйця з цукром і крохмалем тонким струменем перелийте в тепле молоко і одночасно віночком відразу всі перемішуйте, адже важливо, щоб крем не підгорів.

Як тільки крем загусне, вимкніть вогонь і покладіть до нього вершкове масло. Все перемішайте віночком, щоб масло повністю розчинилося.

Приготований заварний крем перелийте в інший посуд, прикрийте шматочком харчової плівки і мінімум на 4 години (краще на ніч) поставте в холодильник.

Після закінчення цього часу міксером збийте охолоджені вершки до стійких піків. Починайте збивати на малій швидкості, потім поступово збільшуйте швидкість. Збиті вершки з’єднайте з охолодженим кремом і добре перемішайте.

Крем, пломбір на молоці готовий. Перекладайте його в кондитерський мішечок і можете збирати торт.

Вдалою і смачної випічки!

Крем для торта Крем для торта з вершків Крем для торта з молока, масла і цукру Масляний крем для торта