За смаком крем, пломбір своїми вершковими нотками схожий на однойменний морозиво. Він має ніжну текстуру, стабільний і походить вирівнювання та декору тортів. Готується крем в 2 етапи. Спочатку робиться заварний крем, потім після охолодження змішується зі збитими вершками. Для хорошого крему важливі якісні продукти.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Вершки 33% – 250 мл
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 пакет
Процес приготування:
Щоб приготувати крем на молоці Пломбір для торта, спочатку підготуйте необхідну кількість продуктів для приготування крему. Молоко налити в каструлю з товстим дном і підігрійте його, тільки не кип’ятіть.
Поки молоко гріється, в окремий посуд розбийте яйце, насипте цукор звичайний і ванільний і вінчиком добре розітріть. Потім до цієї суміші насипте крохмаль, додайте трохи теплого молока і ще раз все перемішайте.
Отриману суміш яйця з цукром і крохмалем тонким струменем перелийте в тепле молоко і одночасно віночком відразу всі перемішуйте, адже важливо, щоб крем не підгорів.
Як тільки крем загусне, вимкніть вогонь і покладіть до нього вершкове масло. Все перемішайте віночком, щоб масло повністю розчинилося.
Приготований заварний крем перелийте в інший посуд, прикрийте шматочком харчової плівки і мінімум на 4 години (краще на ніч) поставте в холодильник.
Після закінчення цього часу міксером збийте охолоджені вершки до стійких піків. Починайте збивати на малій швидкості, потім поступово збільшуйте швидкість. Збиті вершки з’єднайте з охолодженим кремом і добре перемішайте.
Крем, пломбір на молоці готовий. Перекладайте його в кондитерський мішечок і можете збирати торт.
Вдалою і смачної випічки!
Крем для торта Крем для торта з вершків Крем для торта з молока, масла і цукру Масляний крем для торта