Заварний крем на сметані виходить більш легким і повітряним, а найголовніше – в міру солодким. Приготуйте універсальне додаток до вашого бисквитному торту.


Інгредієнти: на .

  • Сметана – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування заварного сметанного крему для бісквітного торта? У глибокій каструлі розтираємо яйце зі звичайним і ванільним цукром. Переставляємо каструлю на повільний вогонь.

Після нагрівання всипаємо в суміш борошно і вливаємо сметану. Ретельно розмішуємо і доводимо до кипіння. За цей час крем почне густіти.

Даємо крему трохи охолонути, потім додаємо до нього м’яке вершкове масло і гарненько збиваємо міксером. Повинна вийти однорідна пишна маса.

Заварний сметанний крем слід наносити на коржі після охолодження до кімнатної температури. Готово!