Крем Шарлотт – ніжний масляний крем, який часто використовується в якості начинки і для прикраси різних тортів і тістечок. Крем Шарлотт, зроблений за рецептом бабусі Емми, має звичайну рецептуру, однак правильне кількісне співвідношення інгредієнтів дозволяє в підсумку отримати просто неймовірно смачний і ніжний крем!


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Молоко коров’яче – 375 мл
  • Яйце – 7 шт.
  • Масло вершкове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати крем Шарлотт за рецептом бабусі Емми. Для зручності підготуйте всі інгредієнти, які будуть використовуватися для приготування крему.

Влийте в каструлю молоко, додайте до нього цукор.

Все перемішайте, поставте каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи суміш.

В глибоку миску вбиваємо яйця, збиваємо їх віночком.

При постійному помішуванні вливаємо в яєчну суміш гаряче молоко з цукром.

Переливаємо отриману суміш у каструлю, ставимо на вогонь, варимо до загустіння. Важливо не доводити до кипіння. Знімаємо густу суміш з вогню, продовжуючи помішувати її ще пару хвилин.

В чашу міксера покласти розм’якшене вершкове масло, додаємо до нього ванільний цукор.

Ретельно збиваємо дані компоненти.

Потім поступово починаємо вводити в олійну суміш охолола молочний сироп, продовжуючи збивати.

Пишний і ніжний крем Шарлотт готовий!

Приємного вам чаювання!

Вершковий крем для прикраси торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для торта Крем для торта з молока і масла Крем для торта з молока, масла і цукру Крем Шарлотт для торта Масляний крем для прикраси торта Масляний крем для торта