Крем Шарлотт – ніжний масляний крем, який часто використовується в якості начинки і для прикраси різних тортів і тістечок. Крем Шарлотт, зроблений за рецептом бабусі Емми, має звичайну рецептуру, однак правильне кількісне співвідношення інгредієнтів дозволяє в підсумку отримати просто неймовірно смачний і ніжний крем!
Інгредієнти: на 15 порц.
- Молоко коров’яче – 375 мл
- Яйце – 7 шт.
- Масло вершкове – 500 гр.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати крем Шарлотт за рецептом бабусі Емми. Для зручності підготуйте всі інгредієнти, які будуть використовуватися для приготування крему.
Влийте в каструлю молоко, додайте до нього цукор.
Все перемішайте, поставте каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи суміш.
В глибоку миску вбиваємо яйця, збиваємо їх віночком.
При постійному помішуванні вливаємо в яєчну суміш гаряче молоко з цукром.
Переливаємо отриману суміш у каструлю, ставимо на вогонь, варимо до загустіння. Важливо не доводити до кипіння. Знімаємо густу суміш з вогню, продовжуючи помішувати її ще пару хвилин.
В чашу міксера покласти розм’якшене вершкове масло, додаємо до нього ванільний цукор.
Ретельно збиваємо дані компоненти.
Потім поступово починаємо вводити в олійну суміш охолола молочний сироп, продовжуючи збивати.
Пишний і ніжний крем Шарлотт готовий!
Приємного вам чаювання!
Вершковий крем для прикраси торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для торта Крем для торта з молока і масла Крем для торта з молока, масла і цукру Крем Шарлотт для торта Масляний крем для прикраси торта Масляний крем для торта