Якщо ви хочете приготувати смачний густий крем зі сметани, я від усієї душі рекомендую скористатися простим у приготуванні рецепт крему з відваженого сметани. Такий крем підійде для приготування будь-яких десертів, а також тортів. Я практично завжди використовую такий крем, якщо маю вільним часом.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сметана – 700 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.

Процес приготування:

Як приготувати крем з відваженого сметани для торта? Першим ділом відміряйте необхідну кількість сметани, магазинної чи сільського. Підготуйте марлю, бинт або чисте сухе кухонне рушник. Друшляк або сито застеліть підготовлений марлею, складеною в кілька шарів, а потім викладіть в неї відміряну кількість сметани.

Кінці марлі міцно зав’яжіть, а між ними вставте качалку таким чином, щоб марля зі сметаною звисала, а стікала сироватка.

Потім качалку з марлею перемістіть в глибоку каструлю таким чином, щоб марля не торкалася дна посуду. Підготовлену конструкцію помістіть в холодильник на ніч.

Потім акуратно розв’яжіть кінці марлі, а отвешенную сметану перекладіть в ємність.

Додайте до сметані необхідну кількість цукрової пудри. Якщо немає в наявності цукрової пудри, використовуйте цукровий пісок.

Скориставшись міксером, ретельно збийте крем до стану пишної густої консистенції.

Приготований сметанний крем помістіть на годину-півтора в холодильник для охолодження і стабілізації. Після чого можете використовувати крем для просочення і прошарок улюблених десертів і випічки.

Приємного апетиту!

Густий сметанний крем для торта Сметанний крем для торта Сметанний крем з цукровою пудрою для торта