Я люблю і часто готую всіляку домашню випічку, а також експериментую з різними кремами для прикраси і просочення смачних десертів. Сьогодні з великим задоволенням хочу поділитися кремом, приготовленим на основі сметани та сиру «Маскарпоне», який часто використовую для прошарку улюблених тортів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир Маскарпоне – 500 гр.
- Сметана 20% – 500 гр.
- Цукрова пудра – 160 гр.
Процес приготування:
Готувати крем зі сметани і маскарпоне для торта легко! Насамперед підготуйте необхідні інгредієнти. Візьміть необхідну кількість сметани хорошої якості і підвищеної жирності, а також сир «Маскарпоне» і необхідну кількість цукрової пудри. Продукти повинні бути однакової температури.
В невелику миску поставте мілке сито, а потім застеліть його чистим сухим кухонним рушником або марлею, складеною в кілька шарів. Також можна скористатися бинтом, складеним у кілька разів.
На підготовлену тканину викладіть необхідну кількість сметани.
А потім накрийте її вільними краями рушники. Підготовлену конструкцію покладіть на ніч у холодильник для того, щоб зайва рідина скла. За цей час сметана стане ще густіше.
Отвешенную сметану викладіть в глибоку ємність.
Додайте необхідну кількість цукрової пудри. Кількість цукру регулюйте в залежності від власних смакових переваг.
Скориставшись міксером, збийте сметану з цукровою пудрою до пишної густої консистенції на середній швидкості.
Потім поступово введіть в крем сир «Маскарпоне» і продовжуйте збивати міксером на середній швидкості, поступово збільшуючи її.
Готовий пишний і повітряний крем помістіть в холодильник для стабілізації та охолодження. Для цього знадобиться не менше години.
Коли крем стабілізується і добре охолоне, використовуйте його за призначенням для прошарку тортів або прикраси інших десертів.
Насолоджуйтеся десертом і отримуйте задоволення!
Густий сметанний крем для торта Крем для торта Крем з сирного сиру і сметани для торта Крем-чіз для торта Крем-чіз з маскарпоне для торта Сметанний крем з цукровою пудрою для торта