Ця чудова випічка з шоколадним присмаком завжди піднімає настрій і дорослим, і дітям. Готуємо з листкового дріжджового тіста. Таке тісто можна приготувати, якщо є бажання і час, своїми руками, а можна і взяти готове заморожене.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто дріжджове – 1 пакет
- Шоколад темний – 100 гр.
- Варена згущене молоко – 0.33 банок
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Горіхи для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати круасани з дріжджового листкового тіста з шоколадом? У скляну миску наливаємо згущене молоко, кладемо до нього шматочки темного шоколаду і нагріваємо в мікрохвильовці або на водяній бані, щоб маса почала плавитися. Потім шоколадну масу перемішуємо і трохи охолоджуємо.
Дріжджове листкове тісто розкладаємо на столі і розморожуємо, прикривши його серветкою. Розморозити тісто можна заздалегідь. Потім за допомогою качалки розкачуємо тісто в довгий пласт і ножем нарізаємо на однакові трикутники. З однієї упаковки тесту виходить приблизно 10-12 заготовок.
Біля основи трикутників чайною ложкою викладаємо підготовлену шоколадну начинку.
Потім ці трикутники акуратно згортаємо в рулетики. Звертаємо нещільно, щоб випічка вийшла пишною.
Сформовані круасани викладаємо на застелений папером лист, щоб кінчик вироби був внизу, тоді круасани не розгорнуться при випічці. Залишаємо їх на деку на 40 хвилин для вистоювання. Деякі господині випікають відразу, але бажано дріжджового тесту дати час, щоб воно трохи підійшло. Потім круасани змащуємо збитим яйцем або просто жовтком, щоб вони красиво зарум’янилися.
Посипаємо наші вироби рубаними горіхами. Так як круасани змащені яйцем, горіхова крихта не осиплеться.
Лист поміщаємо в духовку, розігріту до 200°С, і випікаємо вироби протягом 25-30 хвилин.
Випечені з листкового дріжджового тіста круасани посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Круасани