піці до домашнього вечері. Маленькі круасани добре підійдуть до фуршетного столу, а для сім’ї можна їх зробити і великими. Для пікантності змастимо тісто столовою гірчицею. Для несолодких круасанів більше підходить бездріжджове тісто.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Кунжут – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати круасани з сиром і шинкою з листкового тіста? Спочатку підготуйте всі продукти для випічки круасанів. Листкове тісто розморозьте при домашньої температурі.

Шматочок твердого сиру натріть на середню терку. Шинку наріжте на дуже тонкі скибочки, щоб їх можна було згорнути.

На робочій поверхні стола, присипаної борошном, розгорніть розморожене тісто, розкачайте його в одному напрямі і наріжте на трикутні заготовки.

Потім на тісто нанесіть тонкий шар столової гірчиці.

На заготовки розкладіть нарізану шинку.

На шинку розкладіть натертий сир.

Потім заготовки з сиром і шинкою загорніть в красиві круасани.

Деко для випічки застелити пекарської папером. Круасани викладіть на деко, змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутним насінням. Випікайте закусочні круасани в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин.

Спечені круасани остудіть, перекладіть в гарний посуд і подайте до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани