З листкового тіста ви просто і швидко ви можете приготувати чудову випічку до кави або чаю. У цьому рецепті готуємо круасани з заварним кремом. Він називається «Патисьер» і готується на основі молока, жовтки, ванілі і цукру. Тісто береться листкове бездріжджове.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто бездріжджове – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 5 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування круасанів з листкового тіста з заварним кремом. Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки перекладіть в окремий посуд, насипте до них цукор звичайний і ванільний і перемішайте віночком. Потім насипте борошно.

Борошно з жовтками і цукром, ще раз добре перемішайте.

У невеликій каструлі закип’ятіть молоко. У кипляче молоко тонким струменем вилийте приготовлену суміш, одночасно перемішуючи все ложкою. Поваріть крем до густої консистенції і потім остудіть.

Заздалегідь розморожене листкове тісто наріжте на прямокутні шматочки, розкачати до товщини 4-5 мм і наріжте їх на трикутники.

Підстави заготовок тіста трохи надріжте біля основи.

На кожну заготовку покладіть по ложці остудженого заварного крему.

Потім заготовки скрутіть рулетиками, формуючи красиві круасани.

Духовку розігрійте до 180°С. Випікайте круасани протягом 30-35 хвилин і до рум’яного кольору.

Спечені круасани з листкового тіста з заварним кремом остудіть і можете подавати до сніданку.

Вдалою і смачної випічки!

Круасани