Листкове тісто, придбане в магазині, дозволяє швидко приготувати смачну домашню випічку. Саме по собі воно не має смаку, тому круасани готують завжди з невеликою кількістю будь начинки. У цьому рецепті вам пропонується спекти круасани з вершковим смаком. Готове листкове тісто просто прослаивается вершковим маслом, а начинку можна додати по своєму смаку. Ваші круасани вийдуть великими і красивими.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Джем або Варення – за смаком

Процес приготування:

Готувати вершкові круасани з листкового тіста просто! Спочатку підготуйте нехитрий набір продуктів для цієї випічки. Розморозьте листкове дріжджове тісто. Масло потримайте деякий час при кімнатній температурі.

Потім масло наріжте на максимально тонкі шматочки.

На присипаної борошном робочій поверхні столу розкладіть розморожене тісто і розріжте його на три аркуша. На перший лист розкладіть половину шматочків масла.

Поверх масла покладіть другий лист тіста.

На нього укладіть інше масло і закрийте третім листом.

Потім тісто розріжте гострим ножем на 6 однакових трикутників. На цьому етапі можете додати будь-яку начинку.

Потім тісто акуратно скрутіть в красиві круасани і надайте їм форму півмісяця. Сформовані круасани викладіть на застелений пекарської папером деко і змастіть збитим яйцем. Запікайте їх у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.

Спечені вершкові круасани вийміть з духовки, трохи остудіть і подайте до ранкового чаю або кави.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани