Круасани на дріжджовому тесті виходять дуже пишними, ароматними і повітряними. Шоколадна начинка зробить це ласощі ще апетитніше! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 210 гр.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Шоколад – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
Процес приготування:
Як почати готувати круасани з шоколадом з дріжджового тіста? Борошно просіваємо, а вершкове масло заздалегідь розтопимо. Змішуємо продукти.
Додаємо до них молоко, дріжджі, цукровий пісок і щіпку солі.
Тісто ретельно вимішуємо руками, потім накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години.
Після цього перекладаємо тісто в пакет і кладемо в морозилку на 30 хв, а потім в холодильник на 60 хв.
Готове тісто розгортаємо в прямокутник приблизно 3-4 мм. і розрізаємо його на трикутники.
Біля основи кожного трикутника кладемо подрібнений шоколад і скручуємо тісто до вузькій стороні. Так проробляємо з усім тестом.
Викладаємо на деко, змащене рослинним маслом, і промазуємо верх круасанів яйцем. Ставимо деко в духову піч на 15-20 хв. при 190 градусів.
Приємного апетиту!
Круасани