Справжні французькі круасани дуже просто приготувати вдома. Смачний, ароматні, м’які і апетитні! Кращого десерт до чаю не придумаєш!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вершкових круасанів з готового листкового тіста? Листкове тісто заздалегідь розморожуємо і розгортаємо в тонкий шар.

Тепер розрізаємо його на трикутники, основу яких має бути не менше 9 см і злегка витягуємо шматочки за вузьку сторону.

Змащуємо трикутники розм’якшеним вершковим маслом і посипаємо цукровим піском.

Звертаємо кожен шматочок у формі трубочки і викладаємо круасани на змащене олією деко.

Відокремлюємо жовток від білка, злегка збиваємо його виделкою і промазуємо круасани.

Відправляємо їх у духовку на 15-20 хв., випікаємо при 190 градусах.

Приємного апетиту!

Круасани