Круасани з сиром з листкового дріжджового тесту будуть у вас смачною свіжою випічкою не тільки до ранкової кави, але і хорошою закускою до святкового столу. Для додаткового відтінку смаку тісто іноді змащують невеликою кількістю кетчупу або гірчиці.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Гірчиця – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати круасани з сиром з листкового дріжджового тіста, спочатку підготуйте продукти для випічки круасанів з сиром.
Попередньо розморозьте при домашньої температурі листкове дріжджове тісто. Потім розкладіть його на присипаному борошном столі розкачати качалкою в лист товщиною до 3 мм Листкове тісто розкочуйте тільки в одному напрямку, щоб не порушилися шари.
Ножем для піци наріжте лист на однакові трикутники.
Підставу кожного трикутника трохи надріжте, щоб загорнути сир і дати йому витекти при випіканні.
Шматочок твердого сиру наріжте на тонкі слайсы. Це зручно зробити звичайної овочечисткою.
Скибочки сиру (по 2-3 штуки) розкладіть на трикутні заготовки. За бажанням можете змастити тісто тонким шаром гірчиці.
Спочатку загорніть на сир надрізані краю тесту.
Потім заготовки поверніть акуратними рулетиками. Завертайте тісто не дуже щільно, щоб круасани вийшли при випічці пишними.
Сформованим ранкових круасанів надайте форму півмісяця.
Таким способом сформуйте круасани з усіх заготовок.
Потім вироби укладіть на застелений папером і змащений маслом деко і залиште їх на 15 хвилин для вистоювання.
розігрійте Духовку до 190°С. Випікайте круасани з листкового дріжджового тіста з сиром протягом 15 хвилин.
Спечені круасани трохи остудіть, перекладіть на красиве блюдо і подайте до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Круасани