Круасани прийшли до нас з французької кухні, а додавати згущене молоко придумали вже тут. Така смачна випічка завжди до речі до чашки ароматної кави.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 0,5 кг
  • Варена згущене молоко – 0,5 банок
  • Яйце – 1 шт.
  • Волоський горіх – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати круасани з вареним згущеним молоком з листкового дріжджового тіста, тісто повністю розморозьте. Горішки попередньо очистіть і подрібніть в блендері до дрібної крихти.

Для посипання змішайте горіхову крихту з цукровою пудрою. Яйце збийте вінчиком в окремій ємності.

Тісто розстеліть на робочій поверхні, при необхідності розкачайте і розділіть на рівні трикутники з рівним підставою 9 сантиметрам.

На широку частину тіста покладіть трохи вареного згущеного молока і поверніть рулетик. Подібним чином вчините з усім тестом.

Деко застеліть пергаментом, розкладіть по ній заготовки. Круасани змастіть збитим яйцем і посипте цукрово-горіховою сумішшю.

Запікайте круасани в духовці 20-25 хвилин при температурі 210-220 градусів. Випічку охолодіть на решітці і подавайте зі свіжозвареним кави.

Приємного апетиту!

Круасани