Вся принадність цієї чудової французької випічки в тому, що вона повинна бути свіжою, теплою і відразу подаватися до сніданку. Найчастіше готують круасани з готового листкового тіста, адже зараз воно по-справжньому якісне. Для начинки з ягід смачніше всього випічка виходить з вишнею, свіжої або замороженої. Консервовану вишню не використовують.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Вишня – 200 гр.
- Цукрова пудра – 5 ч. л.
- Вода гаряча – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати круасани з вишнею з листкового тіста просто! Свіжі ягоди вишні промиваємо і акуратно видаляємо кісточки. Заморожену вишню попередньо розморожуємо при домашньої температурі. Вишню для начинки з цукром не змішуємо. Її кислуватий смак добре поєднується з прісним тестом.
Заздалегідь розморожене тісто розкладаємо на присипаної борошном робочій поверхні столу і розкочуємо качалкою в лист товщиною до 55 мм. Потім лист нарізаємо на трикутні заготовки. Потім на шматочки тіста і біля його основи кладемо по столовій ложці підготовленої вишні. Тісто звертаємо в акуратні круасани.
Потім все круасани з вишнею викладаємо на застелений пекарської папером деко. На поверхню круасанів наносимо пензликом тонкий шар збитого жовтка. Ранкових круасанів на дріжджовому тесті даємо 20 хвилин на расстойку. Духовку розігріваємо до 180°С. Випікаємо вишневі круасани протягом 20 хвилин.
За цей час цукрову пудру в окремій мисочці змішуємо з гарячою водою.
Спечені круасани поллємо приготованим цукровим сиропом, охолоджуємо їх до домашньої температури.
Смачний десерт з листкового тіста з вишнею подаємо до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Круасани