Вся принадність цієї чудової французької випічки в тому, що вона повинна бути свіжою, теплою і відразу подаватися до сніданку. Найчастіше готують круасани з готового листкового тіста, адже зараз воно по-справжньому якісне. Для начинки з ягід смачніше всього випічка виходить з вишнею, свіжої або замороженої. Консервовану вишню не використовують.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Вишня – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 5 ч. л.
  • Вода гаряча – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати круасани з вишнею з листкового тіста просто! Свіжі ягоди вишні промиваємо і акуратно видаляємо кісточки. Заморожену вишню попередньо розморожуємо при домашньої температурі. Вишню для начинки з цукром не змішуємо. Її кислуватий смак добре поєднується з прісним тестом.

Заздалегідь розморожене тісто розкладаємо на присипаної борошном робочій поверхні столу і розкочуємо качалкою в лист товщиною до 55 мм. Потім лист нарізаємо на трикутні заготовки. Потім на шматочки тіста і біля його основи кладемо по столовій ложці підготовленої вишні. Тісто звертаємо в акуратні круасани.

Потім все круасани з вишнею викладаємо на застелений пекарської папером деко. На поверхню круасанів наносимо пензликом тонкий шар збитого жовтка. Ранкових круасанів на дріжджовому тесті даємо 20 хвилин на расстойку. Духовку розігріваємо до 180°С. Випікаємо вишневі круасани протягом 20 хвилин.

За цей час цукрову пудру в окремій мисочці змішуємо з гарячою водою.

Спечені круасани поллємо приготованим цукровим сиропом, охолоджуємо їх до домашньої температури.

Смачний десерт з листкового тіста з вишнею подаємо до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани