Хоча класикою приготування круасанів є випічка без начинки, але багато хто воліють готувати їх з джемом, шоколадом або сиром. У цьому рецепті будемо випікати круасани-асорті з листкового дріжджового тіста, тобто одночасно випікаємо з двома видами начинки. Це частування буде приємним доповненням до дружньої бесіди за вечерею.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукерки (шоколадні) – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Шинка – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Кунжут – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати круасани з листкового дріжджового тіста з начинкою легко! Спочатку підготуйте всі продукти для приготування круасанів-асорті. Листкове тісто розморозьте. Яблука почистіть і наріжте на невеликі кубики. Шматочок сиру подрібніть на тертці. Шинку дрібно поріжте. З цукерок зніміть фантики.

На присипаної борошном робочій поверхні столу розкладіть листи розмороженого листкового тіста і розріжте їх на чотири трикутника і руками їх трохи розтягніть в довжину.

На 4 круасана розкладіть нарізані яблука, посипані цукром, і з 1 цукерці. На інші 4 круасана покладіть шматочки шинки і тертий сир. Начинку укладайте на підставу трикутних заготовок.

Потім тісто акуратно скрутіть рулетиками, не дуже туго і не зовсім вільно, щоб круасани зберегли гарну форму при випічці.

Потім сформовані круасани трохи зігніть, щоб вийшов півмісяць, і перекладіть їх на застелений пекарської папером деко. Змастіть поверхню виробів збитим яйцем і залиште їх на 15 хвилин для вистоювання.

Розігрійте до 200°С духовку і випікайте круасани з листкового дріжджового тіста протягом 20 хвилин.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани